úterý 16. června 2015

Miloňovo módní okénko - referenční bod č. 2: Ledvinka

V módním okénku jsme naposledy pojednali o teplácích jako mužském referenčním bodu a dnes se budu věnovat dalšímu, ryze praktickému doplňku a tím je ledvinka.
Ledvinka jako refernční bod č.2 - obr. 01

Ano, TA ledvinka. Po letitém boji se sportovní elegancí a různými druhy pánských kabelek a penálů na doklady, jsem si u našich vietnamců za rovnou stovku (jakožto mnohem schopnější obchodníci než my, Češi, se vietnamci neserou s nějakými devítkami v cenách) sjednal koupi toho nejlepšího, co nám kdy pánská móda nabízela. 

Ledvinu sám u sebe vnímám jako prostředek vzdoru a vzpoury proti již zmíněným zženštilým kabelkám a fotrovským penálům. Co jsem se jich nanosil. Totiž: kabelka - když pominu to, že je to kabelka, neustále cestuje po těle, kdykoli se shýbnete či natáhnete. Rozhodně se nedá říct, že byste při jejím nošení měli nějak zásadně volné ruce. Představa volných rukou je pouhý klam a šalba.

To samé a ještě stokrát hůř zmíněné platí pro penály na doklady. Tohle vlastně vůbec nebudu zmiňovat, kdo je nosíte víte, jaké je s tím sraní.

Takže: obávaný mentální vzorec stran ledvinky byl úspěšně překonán, respektive se nic takového ani zdaleka nekonalo. Volné ruce, konstantní chování ledvinky a její setrvávání na určeném místě upevnění (vepředu, vzadu, na boku), snadná dostupnost a kvantitativně naddimenzovaný úložný prostor, společně se sexy ležérností, povyšuje tento módní doplněk v něco, co - řeknu vám - těžko slovy vyjádřit. 
Ledvinka jako refernční bod č.2 - obr. 02

Ten pocit tělesné pohotovosti a vědomí, že se mohu při procházce natáhnout kamkoli a pro cokoli (tu pro zralý plod hrušně či tvrdý žalud nebo jen pro květ sakury zvoucí k poetickému přemítání) mne utvrzuje, že můj výběr a životní postoj celkově, je správný.

Přestat naslouchat kolektivnímu přesvědčení co ano a co ne, nás staví na samý práh sebe sama. Stačí připnout ledvinku a povznést se za horizont samsáry...


Žádné komentáře:

Okomentovat

FB